1. You are an administrator of your company's network.
You want to perform routine upgrades on your Windows 2000 Server computer.
You use your non administrator user account in the domain to log on to the server.
You want to update all of the critical system files and patches on the server in the shortest possible time.
What should you do?
A. Run Windows Update.
B. Run System File Checker.
C. Log on as an Administrator and run Windows Update.
D. Log on as an Administrator and run System File Checker.
Answer: C
2. Your company has 50 offices. The employees in these offices have limited knowledge of Windows 2000.
Each office has a network of between 5 and 20 client computers.
The office networks are not connected to any other networks. The company is buying 50 identical computers to run Windows 2000 Server in these offices.
These servers must be installed to the company's standard configuration. You create a setup information file (SIF) that specifies the company's standard configuration.
You want to automate the installation process as much as possible in the least possible amount of time.
What should you do?
A. Use the makebt32.exe to create 4 installation startup disks and add the SIF to the first disk. Instruct an employee at each office to start the installation by using these disks.
B. Create an MS-DOS boot disk that contains the CD-ROM drivers and the SIF and that runs WinNT /S:D:I386 command. Instruct an employee at each office to start the installation by using this disk.
C. Create a floppy disk that contains only the SIF. Instruct an employee at each office to start the installation by using the Windows 2000 Server CD-ROM with the floppy disk inserted.
D. Create a Windows 2000 folder on the hard disk, copy the Windows 2000 Server CD-ROM to the folder, add the SIF to the folder. Copy the folder to the writable CD. Instruct an employee at each office to start the installation by using this CD.
Answer: C
3. You are the administrator of a Windows 2000 Server computer that has one hard disk.
This computer runs a custom application that writes a large number of small temporary files in a single directory to support requests from client computers.
To improve performance of the application, you add three new 100-GB SCSI disks to the server to hold these temporary files.
You want to ensure that the application can use all 300 GB of space with a single drive letter. You also want to ensure the fastest possible performance when writing the temporary files.
How should you configure the three disks?
A. Convert all three disks to dynamic disks. Create a striped volume.
B. Convert all three disks to dynamic disks. Create a RAID-5 volume.
C. Create a single volume on each of the three disks. Format each volume as NTFS. Mount the roots of Disk 2 and Disk 3 in the root folder of Disk 1.
D. Create a single volume on Disk 1. Format the volume as NTFS. Extend the volume to create a spanned volume that includes the space on all three disks.
Answer: A
4. You are the administrator of a Windows 2000 Server computer. The server has a single hard disk with two partitions.
An application that runs on your server creates a very large log file in the SystemrootTemp folder.
There is not enough free space on the system partition to accommodate the log file.
The application does not provide a way to change the path to the log file. You want to run the application on your server.
What should you do?
A. On the second partition, create a shared folder named Temp.
B. In the systemroot folder, create a shortcut named Temp that points to the second partition on the disk.
C. Add a second hard disk. Create and format a partition from the free space on the second hard disk. Create a Temp folder on the new partition. Mount the system partition as the Temp folder on the new partition.
D. Add a second hard disk. Delete the contents of the SystemrootTemp folder. Create and format a partition from the free space on the second hard disk. Mount the partition as the SystemrootTemp folder.
Answer: D
5. You want to provide complete redundancy for all data stored on your hardware RAID-5 disk array.
You install a second hardware Raid-5 disk array. You want to create a mirror of the original array on the new array.
However, when you right-click the free space on the new array in Disk Management, you see no option to create a new volume or a mirrored volume.
Before you create a mirrored volume on the new array, what should you do?
A. Convert both arrays to dynamic disks.
B. Create an empty single extended partition on the new disk array.
C. Create a single unformatted primary partition on the new disk array.
D. Format the new disk array as a single NTFS primary partition.
E. Format the new disk array as a single NTFS logical drive in an extended partition.
Answer: A
6. You are the administrator of Coho Vineyard. You are responsible for all remote locations, each of which has at least one Windows 2000 Server computer.
After you install a new video adapter, one of the users at a remote location reports that Routing and Remote Access does not accept calls.
After you resolve the Routing and Remote Access problem, you need to configure the server to prevent users from installing any unsigned device drivers.
What two actions should you take in the Driver Signing Option dialog box? (choose two)
A. Set File Signature Verification to Ignore.
B. Set File Signature Verification to Block.
C. Set File Signature Verification to Warn.
D. Select the Apply Settings As System Default check box.
Answer: B,D
7. You install a new modem on your Windows 2000 Server computer.
Windows 2000 detects the modem and installs the default driver.
Occasionally the modem stops communicating, and the only way to reactivate it is to restart your computer.
You download an updated modem driver from the manufacturer's web site and save it in the WINNT folder on your hard drive.
You want to install the new driver. What should you do?
A. In the Properties sheet for the modem in the Device Manager, click the Update Driver command button.
B. Use Device Manager to scan for hardware changes.
C. Delete the modem within the Device Manager and restart the computer.
D. Move the new driver to the Winnt/driver Cache folder, and then restart the computer.
Answer: A
8. You are installing Windows 2000 Server on a multiprocessor computer.
The manufacturer has provided a customized hardware abstraction layer (HAL) to use with the computer.
The HAL is on the floppy disk. You want to install the customized HAL designed for the computer.
What should you do?
A. During the text mode portion of the Windows 2000 setup, install the customized HAL.
B. After text mode portion of Windows 2000 setup is complete use the recovery console to copy the customized HAL to the system32 folder on the boot partition.
C. After the text mode portion your Windows 2000 setup is complete use the emergency repair process to replace the existing HAL with the customized HAL and then continue the Windows 2000 setup.
D. After the Windows 2000 setup is complete use the device manager to scan for Hardware changes when prompted install the customized HAL.
Answer: A
9. You enable disk quotas on volume D on the server. You configure a disk quota 10 GB for each user.
You select the deny disk space to users exceeding quota limit check box. A user named Bruno reports that he cannot save a Microsoft Windows 2000 document to a shared folder used by his department.
You need to ensure that users can always save more than 10 GB to their home directories.
What should you do?
A. Clear the deny disk space to users exceeding quota limit check box in the quota configuration for volume D.
B. Log on to the server as administrator, and take ownership of all files in the group-shared folders
C. Create a new volume on the server. Move the group-shared folders to the new volume
D. Increase the quota limit on volume D to permit extra space for shared files
Answer: A
10. You want to upgrade your Windows NT 4.0 Server to Windows 2000 Server.
The current system partition uses the FAT file system.
You start the setup by starting the computer from the Windows 2000 Server CD-ROM and receive the following error message:
"You chose to install Windows 2000 on a partition containing another operating system.
Installing Windows 2000 on this partition may cause the operating system to function improperly".
You are unable to perform the upgrade. What should you do to resolve this problem?
A. Convert the partition to NTFS.
B. Disable Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) support for the computer.
C. Restart the computer and then run WINNT32.EXE from the Windows NT Server 4.0 environment.
D. Restart by using the Setup floppy disks.
Answer: C
11. You install a Windows 2000 Server computer on your network.
You place several shared folders on a 12-GB primary partition formatted as FAT32.
During months of continuous operation, the number of users who access the server and their access frequency remains constant.
The average size of the files on the server remains approximately constant.
After nine months of use, users report that the server does not retrieve files from the shared folders as fast as when you first installed the server.
What should you do to resolve the problem?
A. Convert the disk that contains the shared folders to a dynamic disk.
B. Convert the partition that contains the shared folders to NTFS.
C. Defragment the disk that contains the shared folders.
D. Move the paging file to the primary partition that contains the shared folders.
Answer: C
12. You are the administrator of a Windows 2000 Server computer.
The computer is configured to have a single 18-GB drive, which contains the operating system files.
This drive also contains a shared folder where five network users store their Microsoft Excel files.
You want to prevent each network user from using more than 1GB of space in the shared folder.
Which action or actions should you take to achieve this goal? (Choose all that apply)
A. Create a quota entry for Everyone account. Set the quota limit to 1 GB.
B. Enable disk quotas on the volume.
C. Set the default disk quota limit to 1 GB.
D. Select the Deny disk space to users exceeding quota limit check box.
E. Upgrade the disk to a dynamic disk.
Answer: B,C,D
13. You edit the registry on your Windows 2000 Server and reboot.
The computer stops responding before you reach the login screen.
How do you restore the computer's previous configuration?
A. Boot into Safe Mode. Run REGEDIT and click File, Restore Previous Registry.
B. Start the computer using Recovery Console. Run FIXBOOT C:. Reboot.
C. Run the emergency repair process and choose "Registry Restore." Reboot.
D. Restart the computer and choose the "Last Known Good Configuration" as it boots.
Answer: D
14. Your Windows 2000 Server computer contains a 14-GB hard disk formatted as FAT32.
This computer has been operating on your network for several months. You want to find out whether you need to defragment the disk to improve performance.
What should you do first?
A. From a command prompt, convert the disk to NTFS and then run the Chkdsk command.
B. From disk management, format the disk as NTFS and then run the Chkdsk command.
C. Use disk Defragmenter to analyze the disk.
D. Use disk Defragmenter to defragment the disk.
Answer: C
15. You are the administrator of a Windows 2000 Server network.
You install COM + applications on two of your servers.
You want to ensure that the component services class registration database is included in your normal system backups on these servers.
What should you back up?
A. The WinntRegistration folder.
B. The WinntSystem32Com folders.
C. At least one file from each boot volume.
D. The System State data.
Answer: D
16. You administer a Windows 2000 Server with two 14 GB hard disks.
The first is formatted using FAT 32. The second is formatted using NTFS. You create a shared folder on both disks.
To conserve disk space, you compress the shared folder on disk two.
When you move files from the shared folder on disk two to the first disk, the files lose their compression attributes.
How do you ensure that compression is maintained when transferring files from the second disk to shared folders on the first disk? (Choose two)
A. Format the first disk as NTFS.
B. Convert the first disk to NTFS.
C. Convert both disks to be dynamic disks.
D. Convert the first disk to a dynamic disk.
E. Compress the shared folders on the first disk.
Answer: B,E
17. You want to install Windows 2000 on a computer that already has Windows 98 installed.
The size of the hard disk is 20 GB. You want to keep the original Windows 98 operating system and set up dual booting with Windows 2000.
The entire hard drive is formatted FAT 32. What will the Windows 2000 system be able to do? (Choose all that apply)
A. Audit files and folders
B. Compress and Decompress files and folders
C. Encrypt and decrypt files and folders
D. Share files and folders
E. Set File and folders permissions
F. None of the above
Answer: D
18. You want to install Windows 2000 on an older computer that meets Windows 2000 hardware specifications.
The hard disk is 4 GB. You install Windows 2000 Professional and format the drive with NTFS.
What functions will the Windows 2000 system be able to do? (Choose all that apply)
A. Audit files and folders
B. Compress and Decompress files and folders
C. Encrypt and decrypt files and folders
D. Share files and folders
E. Set File and folders permissions
F. None of the above
Answer: A,B,C,D,E
19. The human resources department has informed you that 2 new temporary part-time workers will start next week.
You are required to set up a workstation that they will both share.
They do not need access to the network but they will need to access an HP LaserJet printer attached to the local computer.
You install Windows 2000 Professional and format the hard disk using NTFS. What type of user account should you create for them?
A. No account. They can use the built-in guest account
B. No Account. They can use the built-in Administrator account
C. Local user account
D. Domain user account
Answer: C
20. You are the administrator of your company's network.
The Software department is rewriting an accounting application so it will run on Windows 2000 Professional computers.
All the computers in the Software department currently use Windows 98.
You want to configure the computers so that users can use both Windows98 and Windows 2000 Professional during the project.
Computers must also be configured for optimal disk performance.
Users must be able to access all of the files on their computers using either operating system.
What should you do?
A. Create and format a FAT32 partition.
B. Create and format a NTFS volume.
C. Configure Windows 2000 to enable disk compression.
D. Configure Windows 2000 to enable dynamic volumes.
Answer: A